Κυριακή 12 Μαΐου 2013


ΜΕΤΡΑ  ΜΕΙΩΣΗΣ  ΤΩΝ  ΚΙΝΔΥΝΩΝ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΚΙΝΗΤΟ  ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Οι περισσότεροι προτείνουν  μέτρα που μπορούν οι χρήστες να πάρουν για να μειώσουν τις πιθανότητες των ανεπιθύμητων συνεπειών :
Το καλύτερο είναι να έχει ο χρήστης όσο το δυνατόν λιγότερες και μικρής διάρκειας συνομιλίες χρησιμοποιώντας το κινητό του. Υποστηρίζουν ότι η χρήση του hands free μειώνει τον κίνδυνο καθώς μειώνει την  ακτινοβολία που δέχεται ο εγκέφαλος.
Συμβουλεύουν επίσης να αγοράζονται κινητά με εξωτερικές κεραίες ώστε η κεραία κατά τη χρήση να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται από το κεφάλι του χρήστη.
Αν το κινητό έχει εξωτερική ή εσωτερική κεραία, δεν πρέπει να καλύπτεται αυτή την ώρα της συνομιλίας.
Δεν πρέπει να μιλά κάποιος όταν περπατά, ακόμη καλό είναι να μιλά με ανοικτή ακρόαση διότι τότε αυξάνεται η απόσταση του σώματος από το κινητό τηλέφωνο, μειώνοντας έτσι την ακτινοβολία που δέχεται ο χρήστης.
Οι συνομιλίες σε κλειστούς χώρους πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά μέσα σε αυτοκίνητα, ασανσέρ, υπόγεια, διότι η συσκευή εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία επειδή παρεμποδίζεται η επικοινωνία της με το σταθμό βάσης.
Επίσης δεν είναι φρόνιμο να μιλάει κάποιος όταν φορτίζει το κινητό, διότι μπορεί να προκληθεί έκρηξη του κινητού λόγω υπερθέρμανσής του.
Δεν πρέπει κάποιος να μιλάει στο κινητό του όταν οδηγεί εκτός αν χρησιμοποιεί ακουστικά Bluetooth.
Επίσης σκόπιμο είναι να μην είναι ανοικτό το κινητό κοντά σε αντλίες βενζίνης, όπως επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι χρησιμοποιούν βηματοδότη, διότι μπορεί το κινητό να επηρεάσει την λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου